Patarimai, kaip sveikai užkandžiauti

Sveikas užkandžiavimas yra svarbi subalansuotos mitybos dalis. Jei užkandžiaujate saikingai ir atsakingai, galite lengvai įtraukti užkandžius į savo kasdienį mitybos planą.

Kodėl verta užkandžiauti?

Užkandžiai gali suteikti papildomų maistinių medžiagų, padėti išlaikyti energijos lygį ir numalšinti alkį tarp pagrindinių valgymų. Tačiau svarbu pasirinkti sveikus ir subalansuotus užkandžius.

Kaip pasirinkti sveikus užkandžius?

  1. Planuokite iš anksto. Įtraukite sveikų užkandžių į savo pirkinių sąrašą. Laikykite „po ranka“ sveiko maisto, kuriuo galėtumėte lengvai ir greitai užkąsti.
  2. Aprūpinkite savo namus. Švieži vaisiai, daržovės, šaldyti vaisiai, džiovintos linų sėmenų duonelės, pilno grūdo duona, mažesnio riebumo jogurtas ir sūris, nesūdyti riešutai, humusas, kietai virti kiaušiniai, vienos porcijos žuvies konservai – tai tik keletas produktų, kuriuos galite laikyti savo šaldytuve, šaldiklyje ar sandėliuke.
  3. Įtraukite daržoves ir vaisius. Stenkitės į kiekvieną užkandį įtraukti daržovių ar vaisių. Iš anksto nuplaukite ir pasiruoškite porciją, kad prireikus greitai suvalgytumėte.

Užkandžiai kelyje

Jei dažnai keliaujate, pasirūpinkite sveikais užkandžiais. Puikiai tinka linų sėmenų duonelės OMEGAFULL, skrudinti avinžirniai, riešutai, sėklos, obuoliai, apelsinai, bananai.

Sąmoningas valgymas

Užkandžiaukite sąmoningai – skirkite laiko valgymui, sutelkite dėmesį į maistą, venkite valgyti tiesiai iš didelių pakuočių. Paskirstykite maistą į mažesnes porcijas, kad geriau kontroliuotumėte maisto kiekį.

Gerkite daug vandens 

Nepamirškite gerti pakankamai vandens visą dieną. Kartais alkį galima supainioti su troškuliu, todėl vanduo turėtų būti jūsų pagrindinis pasirinkimas.

Sekdami šiais patarimais, galėsite mėgautis užkandžiais be sąžinės graužaties ir išlaikyti sveiką gyvenimo būdą.