Burokėliai labai naudingi, nes padeda gydyti širdies, tulžies pūslės ir kepenų ligas, hemorojų, vidurių užkietėjimą, mažakraujystę. Jie padeda normalizuoti kraujotaką ir virškinimą.
Burokėliuose yra daug vitamino C, ląstelienos, fosforo, vario, geležies ir magnio. Šioje daržovėje yra labai mažai kalorijų. |
Džiovintuose obuoliuose yra daug vitaminų ir mineralų: ląstelienos, organinių rūgščių, kalio, geležies. Vitaminų B ir C derinys turi įtakos jūsų odos išvaizdai ir padeda raumenims atsigauti nuo perkrovos ar traumų.
Džiovinti obuoliai vaikams yra puiki alternatyva saldainiams ir kitiems saldumynams. Juose daug vitaminų ir mineralų. |
Saulėgrąžų sėklos yra puikus vitamino E šaltinis. Vitaminu D jos yra turtingesnės nei menkės kepenų aliejus. 100 g sėklų yra 311 mg magnio – 6 kartus daugiau nei ruginėje duonoje.
Dygstančiose saulėgrąžų sėklose susidaro kelis kartus daugiau gyvybiškai būtinų mikroelementų, fermentų, vitaminų: A, B1, B2, D, E, F ir K, nei užaugusiame augale. |
Linų sėklose yra vertingų polinesočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip omega–3, omega–6 ir omega-9, vitaminų A, E ir F ir lignano. Omega -3 šiose sėklose yra daugiau nei žuvų taukuose.
Vartojant linų sėklas kaip maisto produktą, išsiskiria gleivės, kurios apsaugo mūsų virškinimo traktą nuo opų susidarymo, gastrito ir kitų uždegimų procesų. Linų sėklos – aktyvusis sorbentas, kuris efektyvesnis, nei aktyvinta anglis.
Daigintų sėklų maistinė vertė yra didesnė, nes didėja vitaminų kiekis. |