Svogūnai yra turtingi vitaminais B ir C, eteriniais aliejais, kalciu, manganu, variu, kobaltu, cinku, fluoru, jodu ir geležimi.
Šiose daržovėse yra daug kalio, darančio teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai. Sudėtyje yra daug karotino, folio rūgšties, biotino.
Svogūnai stimuliuoja apetitą ir gerina virškinimą, gerina organizmo tonusą, turi antiseptinį, antimikrobinį, antibakterinį, priešuždegiminį, antidiabetinį ir antisklerozinį poveikį.
Šios vertingos daržovės padeda kovoti su žemu kraujo spaudimu ir yra flavonoidų, kurie užkerta kelią vėžinių ląstelių susidarymui, šaltinis. Šiandien mokslininkai pripažįsta, kad svogūnai yra tinkama priemonė kovai su onkologinėmis ligomis. Jie stiprina tripeptido ir glutationo, veikiančių kaip antioksidantai, gamybą organizme, pašalina iš jo toksinus ir kancerogenines medžiagas, lėtina metastazių vystymąsi.
Šiuolaikiniai gydytojai rekomenduoja valgyti svogūnus peršalimo ligų ir gripo profilaktikai.
Mes svogūnus naudojame šioms OMEGAFUL duonelėms paskaninti ir praturtinti: