Kokoso riešutuose yra daug maistinių medžiagų: vitaminų A, C ir B grupės, E, mineralų – kalcio, natrio, kalio, fosforo, geležies, natūralaus cukraus, baltymų, angliavandenių, aliejaus, organinių rūgščių.
Vartojant iš kokoso riešuto gaunamus produktus ir aliejus, organizmas degina riebalų perteklių ir prisideda prie svorio mažėjimo. Kokoso produktai dažnai rekomenduojami laikantis svorio mažinimo dietos. |
Datulėse yra mažai kalorijų, tačiau jos turi aukštą energetinę vertę. Rekomenduojama jas valgyti vietoj saldainių.
|
Sezamo sėklas 60-čia procentų sudaro aliejus, kuriame yra tokoferolių, taip pat yra eterinių aliejų, organinių rūgščių, sočiųjų ir polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, daug trigliceridų, fosforo, magnio, geležies, cinko, vario, vitaminų B, A, E, PP.
Sezamas mažina cholesterolio kiekį kraujyje, neleidžia onkologinėms ligoms plėtotis. Sezamas pagerina nagų, plaukų būklę, turi teigiamą poveikį žmogaus kraujo sudėčiai. |
Linų sėklose yra vertingų polinesočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip omega–3, omega–6 ir omega-9, vitaminų A, E ir F ir lignano. Omega -3 šiose sėklose yra daugiau nei žuvų taukuose.
Daigintų sėklų maistinė vertė yra didesnė, nes didėja vitaminų kiekis.
Vartojant linų sėklas kaip maisto produktą, išsiskiria gleivės, kurios apsaugo mūsų virškinimo traktą nuo opų susidarymo, gastrito ir kitų uždegimų procesų.
Linų sėklos – aktyvusis sorbentas, kuris efektyvesnis, nei aktyvinta anglis.
|