Kanapių sėklos

Kanapių sėklose polinesočiųjų riebalų rūgščių omega-3 yra apie tris kartus daugiau nei jūros gėrybėse. Omega-3 mažina blogojo chorestorolio kiekį kraujyje, mažina susirgimo riziką ateroskleroze, kraujagyslių ir širdies ligomis.

Iš kanapių sėklų gaunamos medžiagos padeda virškinimo trakto veiklai ir pagerina motorinius įgūdžius, pašalina toksinus iš organizmo. Kanapių sėklose yra daug mineralinių mikro ir makro elementų: cinko, geležies, kalcio, fosforo, kalio.

Kanapių sėklos yra geras retų ir labai svarbių elementų – mezoinozito ir fitino – šaltinis. Mezoinozitas, dar vadinamas vitaminu B8, būtinas gliukozės apykaitai organizme, dalyvauja metabolizmui svarbių elementų biosintezėje ir reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Fitinas padedantis stabdyti riebalų susidarymą kepenyse. Be to, kanapių sėklose yra pektino, kuris apsaugo skrandžio gleivinę ir žarnyną nuo puvimo bakterijų bei atkuria natūralią mikroflorą.