Datulėse yra daug gliukozės ir fruktozės, o ne sacharozės, ir šiomis savybėnis jos panašios į medų. Datulės turi daug druskų ir mineralų, geležies, magnio, cinko, kalio, fosforo, natrio.
Datulėse yra 23 skirtingų rūšių aminorūgščių, jose esantys vitaminai C, B1, B2 , B6, niacinas ir pantoteno rūgštis skatina angliavandenių virškinamumą, pektinas ir ląsteliena mažina kai kurių vėžio formų riziką. Datulėse taip pat yra fluorido, kuris apsaugo dantis nuo ėduonies, seleno, kuris mažina vėžio riziką, stiprina imuninę sistemą ir mažina širdies ligų riziką.
Datulėse yra 60-65 % angliavandenių. Tokio didelio angliavandenių kiekio nerasite jokiuose kituose vaisiuose.
Kalorijų datulėse yra tik 23 %, cholesterolio – 0 %.Nors datulėse yra mažai kalorijų, tačiau jos turi aukštą energetinę vertę. Rekomenduojama jas valgyti vietoj saldainių.
Manoma, kad datulėse yra visų būtinų ingredientų žmogaus organizmui, todėl tikėtina, kad valgydami tik datules ir gerdami vandenį, jūs galėtumėte išgyventi keletą metų. Tačiau, DĖMESIO: nerekomenduojame daryti tokių bandymų su savo organizmu.
Skanaukite džiovintas datules tokiose duonėlese OMEGAFUL: