Bananai – rekordininkai kalio kiekiu, kuris yra būtinas mūsų širdies, smegenų ir raumenų veiklos mikroelementas. Jie turi daug vitamino C, kuris yra natūralus antioksidantas, padeda mums išlikti jauniems ir gražiems, taip pat apsaugo organizmą nuo visų ore esančių infekcijų ir peršalimo ligų.
Bananuose yra vadinamojo džiaugsmo hormono, todėl po suvartojimo jūsų nuotaika gali žymiai pagerėti. Džiovintuose bananuose yra daug kalio, kuris padeda iš organizmo pašalinti skysčių perteklių. Džiovintų bananų savybės yra žinomos sportininkams, kuriems reikia gliukozės, ypač – prieš varžybas, kad įgytų energijos ir jėgų. |
Saulėgrąžų sėklos yra puikus vitamino E šaltinis. Vitaminu D jos turtingesnės nei menkės kepenų aliejus. 100 g sėklų yra 311 mg magnio – 6 kartus daugiau nei ruginėje duonoje.
Dygstančiose saulėgrąžų sėklose susidaro kelis kartus daugiau gyvybiškai būtinų mikroelementų, fermentų, vitaminų: A, B1, B2, D, E, F ir K, nei užaugusiame augale. |
Linų sėklose yra vertingų polinesočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip omega–3, omega–6 ir omega-9, vitaminų A, E ir F ir lignano. Omega -3 šiose sėklose yra daugiau nei žuvų taukuose.
Daigintų sėklų maistinė vertė yra didesnė, nes didėja vitaminų kiekis.
Vartojant linų sėklas kaip maisto produktą, išsiskiria gleivės, kurios apsaugo virškinimo traktą nuo opų susidarymo, gastrito ir kitų uždegimų procesų.
Linų sėklos – aktyvusis sorbentas, efektyvesnis, nei aktyvinta anglis. Daigintų sėklų maistinė vertė auga, nes didėja vitaminų kiekis. |