Burokėliai

Nuo seniausių laikų burokėliai laikomi naudingu ir maistingu produktu. Senovės gydytojai raudonaisiais burokėliais gydydavo odos, infekcines ir kraujo ligas.

Burokėliuose gausu vitaminų, maistingųjų medžiagų ir mineralų. Ši daržovė yra flavonoidų ir karotinoidų šaltinis. Burokėliuose yra daug vitamino C, ląstelienos, fosforo, vario, geležies ir magnio. Šioje daržovėje yra labai mažai kalorijų.

Burokėliai labai naudingi širdies, tulžies pūslės, kepenų ligoms, hemorojui, vidurių užkietėjimui, mažakraujystei gydyti. Jie padeda normalizuoti kraujotaką ir virškinimą.

Dėl didelio kiekio geležies ir vario burokėliuose, jie gali būti naudojami esant hemoglobino trūkumui. Ši vertinga daržovė mažina kraujo spaudimą ir šalina blogojo cholesterolio perteklių.

Burokėliuose yra skaidulų, padedančių sumažinti trigliceridų kiekį, kurio didelis kiekis padidina širdies ligų riziką. Maistinė medžiaga betainas sumažina kraujagyslėms kenksmingo homocisteino kiekį organizme. Štai kodėl burokėlių vartojimas padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.

Moterims, planuojančioms pastoti ir nėštumo metu, gydytojai pataria į mitybos racioną įtraukti burokėlius. Ši daržovė yra naudingas folio rūgšties, kuri mažina apsigimimų riziką, šaltinis.

Burokėliuose yra daug vitamino C, kuris apsaugo nuo astmos. Sergant plaučių vėžiu burokėliai skatina natūralaus beta-karotino gamybą. Šioje daržovėje taip pat yra didelis kiekis angliavandenių, suteikiančių pakankamai energijos ir ištvermingumo.

„Omegaful“ duonelių gamybai naudojame mūsų pačių džiovintus raudonuosius burokėlius. Kadangi mūsų duonelės yra džiovinamos 45C laipsnių temperatūroje, išsaugomos visos burokėlių teigiamos savybės.

Raudonuosius burokėlius rasite mūsų OMEGAFUL duonelėse: