Ananasai

Švelnų ir aromatingą kvapą ananasams suteikia daugiau nei pusšimtis kvapiųjų medžiagų. Jų sudėtyje yra citrinų ir askorbo rūgšties, cukraus, baltymų, ląstelienos, taip pat kalio, magnio, provitamino A, vitaminų C, PP, B1, B2, B12 ir kitų mikroelementų ir mineralinių medžiagų.

Ananasai – sveikas ir skanus egzotinis vaisius, kuris turi daug kalcio, kalio, geležies ir fosforo, magnio, jodo, cinko, vario ir kitų mikroelementų. Be to, ananasuose yra daug organinių rūgščių ir maistinių skaidulų. Šis vaisius turi savybę skystinti kraują, padeda mažinti kraujospūdį, naudingas daugelio pavojingų ligų prevencijai: insulto, trombozės, miokardo infarkto, aterosklerozės, ir t. t. Be to, ananasai padeda sergant inkstų ir širdies ligomis, taip padeda atsikratyti patinimų.

Nėra abejonių, kad ananasus tinka valgyti norint numesti svorio, todėl šis vaisius yra dažnas įvairių dietų komponentas. Ananasuose yra mažai kalorijų, bet daug biologiškai aktyvių medžiagų, kurios stimuliuoja virškinimą ir medžiagų apykaitą.

Džiovinti ananasai yra kalio ir magnio, geležies ir cinko, B grupės vitaminų ir ląstelienos šaltinis. Jie padeda atsikratyti patinimų, suteikia energijos ir pagerina nuotaiką. Kai kurie gydytojai norintiems mesti rūkyti rekomenduoja užkandžiauti ananasais – patirtis rodo, kad tokie užkandžiai mažina trauką rūkymui.

Duonelių OMEGAFUL gamybai mes naudojame šviežius ir džiovintus ananasus. Mėgaukitės ananasais šiose duonelėse: