Džiovinti obuoliai

Džiovintuose obuoliuose yra daug vitaminų ir mineralų, ląstelienos, organinių rūgščių, kalio, geležies. Vitaminų B ir C derinys saugo odą ir padeda raumenims atsigauti nuo perkrovos ar traumų. Geležis pagerina kraujo kokybę ir kraujo gebėjimą išnešioti deguonį į ląsteles.  Magnis gerina signalų laidumą tarp nervų ląstelių. Jei šios medžiagos žmogaus organizme nepakanka, jaučiamas nuovargis ir silpnumas.

Džiovintus obuolius valgyti naudinga, nes jie nesukelia dujų žarnyne ir puikiai tinka žmonėms, kurie dėl šios priežasties negali valgyti vaisių. Džiovinti obuoliai yra naudingi esant kosuliui, sergant hipertenzija, endokrininės ir širdies kraujagyslių sistemų ligomis, taip pat esant vidurių užkietėjimui. Jie gerina virškinimą ir žarnyno funkciją, pagerina imunitetą, stimuliuoja nervų sistemą ir turi teigiamą įtaką organizmo medžiagų apykaitai.

Rekomenduotini obuoliai nėštumo metu ir žindymo laikotarpiu, taip pat vyresniems žmonėms. Keli obuoliai per dieną žymiai sumažina tikimybę susirgti senatvine demencija, atminties praradimu ir puikiai tinka onkologinių ligų profilaktikai.

Džiovinti obuoliai yra puiki alternatyva saldainiams ir kitiems saldumynams vaikams. Nors skonis saldus, tačiau džiovintuose obuoliuose  yra daug vitaminų ir mineralų. Askorbo rūgštis, kuri nedingsta džiovinimo metu, stiprina imuninę sistemą ir padeda virškinti riebalus. Pektinas yra naudingas aterosklerozės profilaktikai.

Kai kurių linų sėmenų duonelėms naudojame obuolius, kurie ne tik pagerina skonį, bet ir padidina maistinę vertę.

Skanaukite obuolius šiose duonelėse: