Kmynai

Kmynų sėklos naudojamos kaip prieskonis, kuris suteikia patiekalui aštroko skonio ir malonaus aromato. Kmynai – populiarus prieskonis daugelyje pasaulio virtuvių, pavyzdžiui – Meksikos, Viduržemio jūros, Indijos ir Kinijos – patiekaluose.

Kaip ir visi, jau tūkstančius metų naudojami, prieskoniai, kmynai turi gydomųjų savybių.

Kmynai yra puiki priemonė sprendžiant virškinimo sutrikimus – pilvo ir vidurių pūtimą, žarnyno spazmus. Skatinantis virškinimą elementas, kuris yra kmynuose – timolis. Timolis skatina geriau dirbti skrandį, išskirti rūgštis, fermentus, kurie padeda virškinimui skrandyje ir žarnyne. Kmynuose yra daug eterinių aliejų, magnio, natrio, kurie padeda sumažinti skrandžio skausmą.

Šis prieskonis taip pat vaidina svarbų vaidmenį moterų pieno laktacijai. Kmynai, kaip diuretikas, sumažina skysčių perteklių krūtinėje.

Kmynai turi antispazminį, lengvinantį atsikosėjimą poveikį ir padeda peršalimo, astmos, karščiavimo, sauso kosulio gydymui.

Šiuose mažuose grūdeliuose yra diuretikų, kurie stimuliuoja inkstų funkciją, padeda tirpinti akmenis.

Kmynų sėklas pajausite šiose „Omegaful“ duonelėse