Migdolų riešutai

Pusė maistinių medžiagų migdoluose yra riebalai – 100 g net 49,42 g. Šiek tiek daugiau nei 20 g sudaro baltymai, maistinės skaidulos – 12 g, angliavandenių – 10 g, vanduo – 4,7 g.

Migdoluose yra didelis kiekis vitamino E. Šis vitaminas yra vienas iš svarbiausių antioksidantų, kuris neleidžia ląstelėms per anksti senti ir apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos. Migdoluose yra vitaminų B grupės, dėl kurių mūsų organizmas veikia sklandžiai.

Migdolų riešutų nauda pasireiškia sergant akmenlige – jie padeda pašalinti smėlį iš inkstų. Migdolai normalizuoja kepenų ir blužnies darbą, valo kraują. Jie taip pat tarnauja kaip natūralus analgetikas ir turi antitraukulinių savybių. Reguliariai valgant migdolus pagerėja smegenų veikla, mažėja stresas. Migdolų nauda pastebima net sergant astma, stomatitu ir pneumonija.

Kosmetologai jau seniai pripažino migdolų naudą odai ir plaukams. Dėl migdoluose esančių antioksidantų oda tampa elastinga ir įgauna sveiką spalvą, plaukai tampa šilkiniai ir blizgantys. Migdolų naudą gali jausti ir vyrai –  pagerėja potencija, mažėja negalavimai dėl pagirių.

Biologiškai aktyvios riešutų medžiagos gali pagerinti kraują.

Migdolai yra gausus vitaminų ir mineralų šaltinis, turi teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai, normalizuoja medžiagų apykaitą ir gerina regėjimą. Naujausi tyrimai atrado dar vieną šio produkto naudą: kasdienis migdolų vartojimas skatina naudingųjų bakterijų gamybą virškinimo trakte.

Migdolai taip pat padeda gerinti būklę sergant lėtinėms ligoms.

Mes naudojame migdolus šiose duonelėse OMEGAFUL: