Kokoso riešutuose yra daug maistinių medžiagų: vitaminų A, C, E ir B grupės; mineralų – kalcio, natrio, kalio, fosforo, geležies, natūralaus cukraus, baltymų, angliavandenių, aliejaus, organinių rūgščių.
Kokosai gerina virškinimą, palaiko imuninę sistemą, mažina širdies ligų ir vėžio riziką, turi antioksidacinių savybių.
Maistingosios medžiagos, esančios kokoso riešutuose, mažina aterosklerozės riziką, blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, padeda sustiprinti imunitetą, skatina žarnyno mikrofloros susidarymą, stiprina kaulus ir dantis.
Kokoso riešutai naudojami įvairioms odos ligoms gydyti, juose esančios medžiagos skatina odos regeneracijos procesus.
Vartojant iš kokoso riešuto gaunamus produktus ir aliejus organizme deginamas riebalų perteklius. Kokoso produktai dažnai rekomenduojami vartoti laikantis svorio reguliavimo dietos.
Mes kokoso riešutų drožles naudojame šiose OMEGAFUL duonelėse: